Behandelingen

Na een uitgebreid intakegesprek wordt in samenspraak met jou besloten welke techniek het meest geschikt is om jouw tattoo zo goed mogelijk en met zo min mogelijk ongemak te verwijderen.

Het verwijderen of vervagen van je tattoo kan bij Tattooless op twee manieren.
Met de Picolaser en met verwijderingsvloeistof.

Laseren

De meest toegepaste techniek is de laser methode. De pulsen van de Picolaser raken de inktdeeltjes in de huid. Deze energie vergruist de inkt in ultra kleine deeltjes die vervolgens door het lymfesysteem van het lichaam op natuurlijke wijze worden afgevoerd

De Picolaser heeft meerdere golflengtes waardoor ook kleuren gemakkelijk verwijderd kunnen worden.

Het verwijderen met de laser is een langdurig proces.
Er zijn meerdere behandelingen nodig om de tattoo te verwijderen zonder de huid te beschadigen. Tussen de laser sessies zit doorgaans een periode van acht tot tien weken.

Het exacte aantal behandelingen is vooraf niet precies in te schatten. Dit is afhankelijk van diverse factoren zoals o.a. wie je tattoo heeft gezet, met welke inkt en hoe lang geleden.

Vloeistof tatoeƫren

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van tatoeage verwijderen is door middel van een vloeistof.  Hierbij wordt gebruik gemaakt van het natuurlijke afweermechanisme van het lichaam. Deze methode is aanzienlijk minder pijnlijk dan laseren. Ook met deze techniek kunnen kleuren worden vervaagd of verwijderd.

De vloeistof wordt over de bestaande tattoo getatoeƫerd en werkt vervolgens langzaam in op de tatoeage-inkt en bindt zich hiermee. De verbinding van vloeistof en inkt wordt door het lichaam gezien als een vreemde stof en zal door middel van het natuurlijke afweersysteem worden afgestoten. Na een paar dagen vormt zich een korst op het behandelde gebied en geneest uiteindelijk binnen een paar weken.

Omdat het toepassen van deze methode in secties gaat is het mogelijk om met kortere intervallen te werken. Tijdens de intake wordt in detail uitgelegd hoe het proces in zijn werk gaat.